Udowodnij, że jeśli a/b=b/c , to (a^2+b^2)/(b^2+c^2 )=a/c.
skoro a/b=b/c to a^2+b^2/b^2+c^2=a/c ponieważ u góry i u dołu masz b^2 i to się skróci i jeszcze skróci się kwadrat przy a u góry i c u dołu więc zostanie a/c
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
skoro a/b=b/c to a^2+b^2/b^2+c^2=a/c ponieważ u góry i u dołu masz b^2 i to się skróci i jeszcze skróci się kwadrat przy a u góry i c u dołu więc zostanie a/c