Odpowiedź:
tw.pitagorasa
(√6)²+(√6)²=x²
x²=12
x=√12=2√3
Szczegółowe wyjaśnienie:
pierwiastek z 6 do potęgi to 6
równoramienny czyli razy 2 daje nam 12
z twierdzenia Pitagorasa wiemy że x będzie równy pierwiastek z 12
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
Odpowiedź:
tw.pitagorasa
(√6)²+(√6)²=x²
x²=12
x=√12=2√3
Szczegółowe wyjaśnienie:
pierwiastek z 6 do potęgi to 6
równoramienny czyli razy 2 daje nam 12
z twierdzenia Pitagorasa wiemy że x będzie równy pierwiastek z 12