Wyłącz wspólny czynnik przed nawias:
a)5m^{2}n=(m+4n)
b)
c)
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
a)5m^{2}n=(m+4n)
b)![9a^{2}b^{3}-6a^{3}b=2a^{2}b^{2} </p> <p>9a^{2}b^{3}-6a^{3}b-2a^{2}b^{2}=2a^{2}b(4,5b^{2}-3a-b) 9a^{2}b^{3}-6a^{3}b=2a^{2}b^{2} </p> <p>9a^{2}b^{3}-6a^{3}b-2a^{2}b^{2}=2a^{2}b(4,5b^{2}-3a-b)](https://tex.z-dn.net/?f=9a%5E%7B2%7Db%5E%7B3%7D-6a%5E%7B3%7Db%3D2a%5E%7B2%7Db%5E%7B2%7D+%3C%2Fp%3E%0A%3Cp%3E9a%5E%7B2%7Db%5E%7B3%7D-6a%5E%7B3%7Db-2a%5E%7B2%7Db%5E%7B2%7D%3D2a%5E%7B2%7Db%284%2C5b%5E%7B2%7D-3a-b%29+)
c)![2,1x^{3}=0,7x^{3}y-1,4x^{2} </p> <p>2,1x^{3}-0,7x^{3}y+1,4x^{2}= 0,7x^{2}(3x-x+2) 2,1x^{3}=0,7x^{3}y-1,4x^{2} </p> <p>2,1x^{3}-0,7x^{3}y+1,4x^{2}= 0,7x^{2}(3x-x+2)](https://tex.z-dn.net/?f=2%2C1x%5E%7B3%7D%3D0%2C7x%5E%7B3%7Dy-1%2C4x%5E%7B2%7D+%3C%2Fp%3E%0A%3Cp%3E2%2C1x%5E%7B3%7D-0%2C7x%5E%7B3%7Dy%2B1%2C4x%5E%7B2%7D%3D+0%2C7x%5E%7B2%7D%283x-x%2B2%29)