Gdy podstawimy z=0, otrzymamy x=-1. Gdy zaś weźmiemy z=1, to wyjdzie x=-3.
To oznacza, że prosta przechodzi przez punkty: A(-1,-4,0) i B(-3,-4,1).
Wobec tego na naszej płaszczyźnie leżą punkty A(-1,-4,0), B(-3,-4,1), Q(3,4,1), co oznacza, że płaszczyzna (oznaczmy ją ) jest rozpięta na wektorach: oraz Wobec tego równanie parametryczne płaszczyzny wygląda tak:
Gdy podstawimy z=0, otrzymamy x=-1. Gdy zaś weźmiemy z=1, to wyjdzie x=-3.
To oznacza, że prosta
A(-1,-4,0) i B(-3,-4,1).
Wobec tego na naszej płaszczyźnie leżą punkty
A(-1,-4,0), B(-3,-4,1), Q(3,4,1), co oznacza, że płaszczyzna (oznaczmy ją
oraz
Wobec tego równanie parametryczne płaszczyzny
lub w równoważnej postaci tak: