Oblicz wartość wyrażenia:
5 - 3 · (-2) + 4 · (-7) - (-20) : 4 - 3 =
Proszę o dokładne obliczenia :)
5 - 3 · (-2) + 4 · (-7) - (-20) : 4 - 3 =5 - (-6) + (-28) - (-5) - 3 =
5 + 6 + (-28) + 5 - 3 = 16 + (-28) - 3 = (-12) - 3 = (-12) + (-3) = (-15)
5 - (-6) + (-28) - (-5) - 3=
= 5 + 6 - 28 + 5 - 3 =
= - 15
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
5 - 3 · (-2) + 4 · (-7) - (-20) : 4 - 3 =5 - (-6) + (-28) - (-5) - 3 =
5 + 6 + (-28) + 5 - 3 = 16 + (-28) - 3 = (-12) - 3 = (-12) + (-3) = (-15)
5 - (-6) + (-28) - (-5) - 3=
= 5 + 6 - 28 + 5 - 3 =
= - 15