Odpowiedź:
Na start:
a - jeden bok prostokąta
b - drugi bok prostokąta
P1 = a*b
Po zmianach:
a + 0,2a = 1,2a - jeden bok prostokąta
b + 0,2b = 1,2b - drugi bok prostokąta
P2 = 1,2a * 1,2b = 1,44ab
(P2 - P1 ) * 100% = 0,44ab * 100% = 44% * ab
Stąd odpowiedź C.
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
Odpowiedź:
Na start:
a - jeden bok prostokąta
b - drugi bok prostokąta
P1 = a*b
Po zmianach:
a + 0,2a = 1,2a - jeden bok prostokąta
b + 0,2b = 1,2b - drugi bok prostokąta
P2 = 1,2a * 1,2b = 1,44ab
(P2 - P1 ) * 100% = 0,44ab * 100% = 44% * ab
Stąd odpowiedź C.