a)
b)
c)
prosze o dokładne rozwiąznie tych 3 wyrażeń ;]
1 osobie dam bonus :)
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
a)![(\sqrt{2} -3) ^{3} - ( 2 \sqrt{3} ) ^ {2} = 2 \sqrt{2} - 27 - 12= 2 \sqrt{2} - 39 (\sqrt{2} -3) ^{3} - ( 2 \sqrt{3} ) ^ {2} = 2 \sqrt{2} - 27 - 12= 2 \sqrt{2} - 39](https://tex.z-dn.net/?f=+%28%5Csqrt%7B2%7D+-3%29+%5E%7B3%7D+-+%28+2+%5Csqrt%7B3%7D+%29+%5E+%7B2%7D+%3D+2+%5Csqrt%7B2%7D+-+27+-+12%3D+2+%5Csqrt%7B2%7D+-+39)