a) x(3x-2) - = 5x(2-3x)+6
b) - = x( + 1) -2
Tlko musi być koniecznie w edytorze równań!!!!!!
a) Chyba pomyliłeś się przy przepisywaniu, zamiast jest raczej , prawdopodobnie w "Twojej" wersji powstałoby równanie kwadratowe, które nie jest na poziomie gimnazjum.
b)
x^{2} - \frac{2x^{2}}{3}
z
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
a) Chyba pomyliłeś się przy przepisywaniu, zamiast
jest raczej
, prawdopodobnie w "Twojej" wersji powstałoby równanie kwadratowe, które nie jest na poziomie gimnazjum.
b)![x^{2} - \frac{2x(x-1)}{3} = x (\frac{x}{3} +1) - 2 x^{2} - \frac{2x(x-1)}{3} = x (\frac{x}{3} +1) - 2](https://tex.z-dn.net/?f=x%5E%7B2%7D+-+%5Cfrac%7B2x%28x-1%29%7D%7B3%7D+%3D+x+%28%5Cfrac%7Bx%7D%7B3%7D+%2B1%29+-+2+)
x^{2} - \frac{2x^{2}}{3}![x^{2} - \frac{2x^{2}-2x}{3} = \frac{x^{2}}{3}+x-2 / *3 x^{2} - \frac{2x^{2}-2x}{3} = \frac{x^{2}}{3}+x-2 / *3](https://tex.z-dn.net/?f=x%5E%7B2%7D+-+%5Cfrac%7B2x%5E%7B2%7D-2x%7D%7B3%7D+%3D+%5Cfrac%7Bx%5E%7B2%7D%7D%7B3%7D%2Bx-2+%2F+%2A3)
z![x=\frac{2}{3} x=\frac{2}{3}](https://tex.z-dn.net/?f=x%3D%5Cfrac%7B2%7D%7B3%7D)