usuń nie wymierność z mianownika:
√2/2√2-1=
√2/2√2-1=√2*(2√2+1)/(2√2-1)*(2√2+1)= (4 + √2)/9
√2÷√2
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
√2/2√2-1=√2*(2√2+1)/(2√2-1)*(2√2+1)= (4 + √2)/9
√2÷√2![\frac{\sqrt{2}}{\sqrt{2}}\ * \frac{2}{2\ * \sqrt{2}} = \frac{2 \sqrt{2} }{8} = \frac{\sqrt{2}}{4} \frac{\sqrt{2}}{\sqrt{2}}\ * \frac{2}{2\ * \sqrt{2}} = \frac{2 \sqrt{2} }{8} = \frac{\sqrt{2}}{4}](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cfrac%7B%5Csqrt%7B2%7D%7D%7B%5Csqrt%7B2%7D%7D%5C+%2A+%5Cfrac%7B2%7D%7B2%5C+%2A+%5Csqrt%7B2%7D%7D+%3D+%5Cfrac%7B2+%5Csqrt%7B2%7D+%7D%7B8%7D+%3D+%5Cfrac%7B%5Csqrt%7B2%7D%7D%7B4%7D)