Odpowiedź:
4 - 2√3.
Szczegółowe wyjaśnienie:
(√3 - 1)² = (√3)² - (2 * √3 * 1) + 1² = 3 - 2√3 + 1 = 4 - 2√3
Wykorzystuję wzór skróconego mnożenia:
( a - b)² = a² - 2 * a * b + b²
oraz:
(√a)² = | a |
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
Odpowiedź:
4 - 2√3.
Szczegółowe wyjaśnienie:
(√3 - 1)² = (√3)² - (2 * √3 * 1) + 1² = 3 - 2√3 + 1 = 4 - 2√3
Wykorzystuję wzór skróconego mnożenia:
( a - b)² = a² - 2 * a * b + b²
oraz:
(√a)² = | a |
Odpowiedź:
Szczegółowe wyjaśnienie: