Odpowiedź:
Odwrotnością - [tex]\frac{5}{6}[/tex] jest - [tex]\frac{6}{5}[/tex] bo - [tex]\frac{5}{6} *( - \frac{6}{5} ) = 1[/tex]
Szczegółowe wyjaśnienie:
- 5/6 = - 6/5
Odwrotność to zamiana mianownika z licznikiem
" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "
© Copyright 2013 - 2025 KUDO.TIPS - All rights reserved.
Odpowiedź:
Odwrotnością - [tex]\frac{5}{6}[/tex] jest - [tex]\frac{6}{5}[/tex] bo - [tex]\frac{5}{6} *( - \frac{6}{5} ) = 1[/tex]
Szczegółowe wyjaśnienie:
- 5/6 = - 6/5
Odwrotność to zamiana mianownika z licznikiem